På tur langs Iddefjorden med Tista.

Iddefjorden er ca. 16 km lang og stekker seg fra Berby-elvas utløp i Øst til Ringdalsfjorden i Vest. I dag er Iddefjorden grensefjord mellom Norge og Sverige, noe den har vært siden freden i Roskilde i 1658.


Våre dyktige skippere kan fortelle historier fra de fleste kjente og mindre kjente plassene langs fjorden og du vil garantert få noen nye opplevelser.

Iddefjorden har en histore preget av blandt annet krigssysler, handelsfart og steinindustri.

Vi kan ta turen forbi blandt annet Rødnabbene, Engvika, Hov, Torp, Ystehede og Bakke. Her beskues flott natur, batteristillinger fra kriger og stenbruddet der Monolitten ble tatt ut etter bestilling fra Gustav Vigeland.

På "den andre siden" har vi vårt naboland Sverige, selv om de nære forbindelesene gjør det litt unaturlig å tenke på områdene på andre siden av fjorden som svenske.

Her beveger vi oss forbi Mossevika, Glanareudden og Hälle, steder som spilte stor rolle under de forskjellige krigene som har vært her til lands.

Vi kan også ta turen innom "stenhoggernes hovedstad", Krogstrand. Her er det faktisk en liten sjanse for å treffe på Karl den 12....